skip to Main Content

Toprak Silindiri Çeşitleri Nelerdir?

İş makineleri kullanım alanlarına göre farklı özelliklerde üretilmektedir. Şekil, büyüklük ve tasarım olarak birbirinden farklı olarak üretilmekte olan iş makineleri arasında silindirler yer almaktadır. Silindir iş makineleri de kendi aralarında farklı çalışmalar gerçekleştirdiği için model ve tasarımlarında değişimler olabilmektedir. Toprak silindiri, silindir modellerinden biridir. Toprak silindir genel olarak yol ve asfalt sıkıştırma işlemlerinde tercih edilmektedir.

Yol ve asfalt sıkıştırma işlemleri için kullanılmakta olan toprak silindiri sadece yol ve asfalt çalışmaları için değil her türde sıkıştırma işlemi için tercih edilebilmektedir. İnsan gücünün yetersiz kaldığı ağır iş yükü gerektirmekte olan sıkıştırma işlemleri zorlu bir iştir. Silindir iş makinesi hızlı, pratik ve güvenli bir kullanım sağlayarak ağır olan işi kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Çok yönlü bir makine olan toprak silindir otoban, tesis, inşaat gibi farklı alanlarda da sıklıkla kullanılmaktadır.

Çok Yönlü Toprak Silindir Sayesinde  Zorlu İşleri Kolay Bir Şekilde Halledin

Yol çalışmalarında toprak silindir kullanımına ihtiyaç duyulduğunda öncelikle zemin ve yol yapısı göz önünde tutulmalıdır. Farklı modellerde üretilmekte olan silindirler kullanım alanlarına göre farklı tasarlanmaktadır. Toprak silindiri özellikleri açısından farklı tambur ve sıkıştırma şekilleri vardır. Toprak silindir kiralamadan önce kiralanacak olan makinenin özelliklerini iyi bir şekilde araştırarak tercih yapmak en doğru seçenek olacaktır. Silindirler statik, dinamik ve tokmak olarak kendi aralarında üç farklı gruba ayrılmaktadır. Gruplandırılan bu silindir türleri de kendi içlerinde işlevlerine ve özelliklerine göre farklı türlere ayrıştırılmaktadır. Silindirlerin genel amacı toprak olan alanları düzleştirmek, yol ve asfalt yapım ve bakım çalışmalarında kullanılmak, baraj yapımı ve çeşitli su kanalları açmak gibi görevlerde kullanılmaktadır. Silindir dönerek ilerleyen bir iş makinesidir. Silindir çalışırken zemine kendi ağırlığını verir ve zemine yüksek bir basınç uygulayarak uygulanan zeminin yüzey kompakt ve pürüzsüz hale dönüşmesini sağlar. Özellikle yol ve asfalt yapımlarında tercih edilen toprak düzenleme silindiri farklı fonksiyonlara ve farklı işlevlere sahiptir.

Silindir kiralama fiyatları ise genel olarak silindirin markası, donanımı ve teknik özelliklerine göre farklılık gösterebilmektedir. Yapmış olduğunuz işten verimli sonuç alabilmek için doğru silindir seçimi yapmak büyük önem taşımaktadır. Silindir modelleri arasında elle çekilen türde silindir modelleri de bulunmaktadır. Elle çekilen silindir modellerinde insan gücünün yeterli olduğu işlerde özellikle de yapı ve inşaat sektöründe sıklıkla tercih edilmektedir. Statik silindirler sıkıştırılması gereken zemin üzerine makinedeki tamburun ağırlığını yükleyerek zemine doğru dik bir şekilde basınç uygulamaktadır ve bu uygulanan basınç ile zemin üzerinde yer almakta olan çeşitli malzemelerin içindeki boşluklar daha kolay ve hızlı bir şekilde giderilerek sıkıştırılmaktadır. Lastik tekerlekli silindirler ise çeşitli yol yapım işlemlerinde kullanılarak kumlu zemin ve asfalt sıkıştırma işlemlerinde tercih edilmektedir.

Topraklı yol çalışmalarında genel olarak pürüzsüz ve kompakt bir zemin elde edebilmek için silindirler tercih edilmektedir. Toprak silindir sunmuş oldukları işlev ve sağlamış oldukları avantajlar ile şirket ve firmalar için olumlu etkiler yaratarak ilk tercih sebebi olmaktadır. Toprak silindir modelleri sadece inşaat ve yapı alanında değil bunun yanı sıra tarım işlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

İnşaat ve Yapı İşlerinde Toprak Silindiri Çeşitlerini Tercih Edin

Toprak silindiri modelleri kullanım alanlarına göre kendi aralarında farklı gruplara ve işlevlere ayrılmaktadır. Genel olarak silindirlerin amacı kompaksiyon işlemi gerçekleştirmektir ancak silindir modellerinin her biri bunu farklı çalışma prensibi ile gerçekleştirebilmektedir. Zemin sıkıştırmak ve zemini daha pürüzsüz bir hale getirmek için insan gücünün yetersiz kaldığı durumda silindir kullanılmaktadır. Silindirlerin kullanım alanı genel olarak inşaat, yapı ve tarım gibi sektörlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Silindir modellerinin kullanmış olduğu ekipmanlara göre statik silindir, dinamik silindir ve tokmak olarak üç farklı gruba ayrılmaktadırlar. Statik silindirler topraklı zeminlerde tercih edilmektedir. Demir/çelik bandajlı silindir, keçi ayak silindir ve küt ayak silindir modelleri de topraklı zeminlerde başarılı sonuçlara imza atmaktadır.

Bunlara ilave olarak lastik tekerlekli ve kafesli silindirler de silindir modelleri arasında yer almaktadır. Lastik tekerlekli silindirler birbirine yakın olarak birden fazla lastik tekerleğe sahiptir. Bu silindir genel olarak ince taneli zeminler üzerinde çalışma sağlamaktadır.

This Post Has 0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir